Bar Academy Reunion je tady

Academy

Už 10 let mají čeští i slovenští barmani a barmanky možnost rozšiřovat své znalosti, zdokonalovat své dovednosti a nacházet inspiraci na kurzech a seminářích Bar Academy. Jen její základní verze má k dnešnímu datu více než šest stovek absolventů. Mnozí z nich pracují v prestižních barech u nás i ve světě a sklízejí také úspěchy na mezinárodních soutěžích. Někteří z nich si 7. září vyzkouší roli lektorů na Bar Academy Reunion.

Bar Academy je vzdělávacím projektem společnosti Jan Becher Pernod Ricard. První kurz se ještě pod názvem Havana Club Academy uskutečnil v létě 2006. Od samého počátku bylo cílem akademie nabídnout barmanům možnost komplexního a systematického vzdělávání v oboru. I proto byl projekt v roce 2008 přejmenován na Bar Academy a rozdělen na tři úrovně – Absolvent, Premium a Elite. Bar Academy Absolvent cílí na začínající barmany, kteří se s řemeslem teprve seznamují. Zabývá se historií, zbožíznalstvím, teoretickou a praktickou mixologií a učí je také základům working flairu. Jejími lektory jsou odborníci na slovo vzatí, například barman a manažer Bugsyʼs baru Jan Braniš, ambasadorka ginu Beefeater Katka Kluchová, znalec whisky Zdeněk Kortiš nebo třeba flairová legenda David Neumann. Bar Academy Premium poskytuje již zkušeným barmanům detailnější mixologické know-how, rozvíjí jejich kreativitu a nádavkem přidává znalosti z dalších oblastí souvisejících s barovým provozem, například z marketingu. Bar Academy Elite je určena všem, kdo se chtějí učit a inspirovat od českých i zahraničních špiček v oboru. V roli přednášejících v uplynulých letech hostila například Petera Dorelliho s Erikem Lorinczem, Jima Meehana s Benem Reedem, Mariana Bekeho nebo třeba Iana Burrella.

Bar Academy Absolvent za 10 let prošlo více než šest set barmanů a barmanek. Řada z nich následně v barové branži dosáhla významných úspěchů. Z některých, například z Radima Hamrosiho (Modrá myš), Davida Andrleho (Cash Only), Ladislava Glasera (Zapa Bar) či Lukáše Dvořáka (La Casa de la Havana vieja), jsou dnes majitelé či spolumajitelé oceňovaných podniků. Mnozí vyhlášené bary vedou nebo v nich pracují a navíc sklízejí i úspěchy na soutěžním poli. K těm patří Miloš Danihelka (LʼFleur), Jarda Janoušek (Le Valmont), Ondra Hnilička (Hemingway bar) nebo Milan Zaleš s Jakubem Vinšem (Bugsyʼs). Mezinárodní přesah má kariéra jedné z prvních absolventek Bar Academy, Katky Kluchové, jež se stala ambasadorkou ginu Beefeater a členkou prestižní The Gin Guild. Přímo za hranicemi, konkrétně v Londýně, v současné době z absolventů Bar Academy působí třeba Wendy Stoklasová (Oblix) a Martin Hudák (Savoy).
Desetileté výročí představuje pádný důvod k oslavě a setkání absolventů Bar Academy a těch, kdo ji pro ně po léta připravují. Chystá se samozřejmě i party, bude jí ale předcházet půldenní vzdělávací blok – Bar Academy Reunion. Semináře a workshopy zaštítěné mottem Bartending = My life choice kromě úspěšných absolventů Bar Academy povedou také její stávající i bývalí lektoři a do Prahy rovněž zavítá jedna z významných zahraničních barmanských osobností, jejíž jméno zatím zůstává tajemstvím. „Přemýšleli jsme, jak si 10 let od založení Bar Academy nejlépe připomenout, a spojení oslav se vzděláváním, které považujeme za jednu z našich nejdůležitějších povinností, nám přišlo jako ideální řešení. Bar Academy Reunion je navíc výjimečná tím, že na ní slovo dostanou hlavně ti, kdo našimi kurzy sami prošli,“ říká Martin Pučalík, obchodní ředitel Jan Becher Pernod Ricard. Bar Academy Reunion se uskuteční 7. září v pražském klubu P.M. Bude sice především absolventským setkáním, otevřena je ale všem, kdo mají zájem se něco nového dozvědět a rozšířit si obzory. Kapacita prostor je omezena na 150 účastníků, a tak je třeba se předem registrovat prostřednictvím on-line formuláře. Více informací o výročním setkání a jeho programu je k dispozici na webu Bar Academy, zajímavé a užitečné informace budou rovněž průběžně zveřejňovány na jejím facebookovém profilu.

www.pernod-ricard.cz/bar-academy

www.facebook.com/PernodRicardBarAcademy/

Leave a Reply