L jako Led

Už je tomu nějaký ten pátek co byl Barblog součástí semináře pana Sashi Petraske, který probíhál v bratislavském baru & ristorante Paparazzi a jenž má pod sebou hned několik prohibičních barů. Asi nejznámnější koncept je Milk & Honey New York. Na programu dne však nebude reportáž z tohoto seminaře. I když mini reporty z různých seminářů a přednášek budou do budoucna v hledáčku Barblogu jakbysmet, půjde zde tentokrát o něco jiného. Kromě zajímavého vyprávění o klasických koktejlech a jiných historických záležitostech se totiž pan Petraska nemalou chvíli zabýval výkladem o jeho programu na led tzv. ice program. K detailním informacím ohledně ice programu se Barblog bohužel nedostal, nicméně na internetu se objevilo velmi zajimavé “detailní” video z nedávno otevřeného podniku s názvem Dutch Kills, připomínající atmosféru dávných saloonů a patřící nečekaně opět Sashovi Petraske. Není tedy nad to, vidět jejich ice program, čili domácí/barovou přípravu všelijakých typů ledu na vlastní bulvy. Nutno dodat, že video je opatřené také zajímavým komentářem proč takovýto led použít. No a aby toho nebylo málo, Barblog zde přihazuje do hry kontakt – www.cokoladovefontany.cz – na jednu ze společností zabývající se výrobou a následně prodejem podobných průzračných kvadrů u Nás v Česku. Jedinou překážkou při zavádění takovéhoto druhu ledu a ice programu i do Vašeho baru je zatím jeho poměrně vysoká cena, kolem 4.500 Kč za jeden průzračný ledový kvádr.

2 Responses to “L jako Led”

  1. ONtheRA Pospichal Says:
    May 27th, 2010 at 1:17 am

    Covece ani jsem tohle video nenasel, dobry, kazdopadne to muzu potvrdit. Led jak vino.
    Ale delat to 2 hodiny pred smenou, to barmani asi delat nebudou, od toho tam budou bar backs. Barmani v New Yorku nehrabnou moc na pripravu, ale ted mluvim vseobecne, ne konkretne,ok.

  2. Marek Says:
    November 15th, 2015 at 11:10 pm

    Zdravím, cenově pro barmany o dost dostupnější :-) http://www.iceart.cz ptejte se na Marka

Leave a Reply